Contacti amb nosaltres

C/ Higini Anglès nº10 esc. izq. 3º2º.

43001 Tarragona, Tlf: 977 21 99 82

email: info@centremedicdental.es

Periodòncia

 
La periodòncia és l'especialitat de l'odontologia dedicada a la prevenció , diagnòstic i tractament de les malalties que afecten els teixits ( periodonci ) que envolten i subjecten les dents en l'os .
 
Les dents sans tenen geniva en tot el seu voltant, cobrint totalment l'arrel , veient només la part estètica i funcional de les dents ( corona ) .
 
Els espais interdentals han d'estar coberts també per geniva rosa ( papil · les) , quan la geniva s'inflama ( gingivitis ) i quan hi ha pèrdua d'os ( periodontitis ) aquesta papil adquireix un color vermellós , es retreu i desapareix parcialment o totalment .
 
Quan això passa, apareixen uns espais entre les dents que a part d'indicar un procés de pèrdua d'os , provoquen una aparença poc estètica i incòmoda per la retenció d'aliments , podent arribar també a ocasionar apinyament , rotacions o lleugers moviments de les peces dentàries .
 
Què pot causar malaltia periodontal ?
 
Els bacteris presents a la placa / tosca dental , una mala higiene bucal , una predisposició genètica i hàbits tòxics com el tabac .
 
Les toxines , que es produeixen pel bacteri a la placa , irriten les genives . Això provoca que la geniva es separi de les dents i es formin les bosses periodontals , les quals s'omplen de més toxines i bacteris .
Conforme la malaltia avança , les bosses s'estenen i la placa penetra fins que l'os que sosté a la dent es destrueix . És aquí quan la malaltia està més avançada quan les dents poden patir mobilitat i poden arribar a caure o ser necessària la seva exodòncia .
 
Com puc evitar les malalties més comunes de les genives ?
 
Lluitant contra la placa dental es prevenen malalties de les dents i les genives .
 
S'ha d'usar de manera regular el fil dental per eliminar gèrmens i restes d'aliment que pot quedar entre les dents . A més raspallar les dents un mínim de tres vegades al dia , després dels àpats , ens ajudarà a prevenir l'aparició de càries i la malaltia periodontal .
 
Una higiene dental anual eliminarà la placa i la tosca en àrees difícils d'assolir , el que ens ajudarà a prevenir la malaltia periodontal .
Inici - Serveis - Equip - Promocions - La Clínica - Contacte
Disseny de pàgines web a Tarragona: Dimensional webs